Monday, 10 October 2011

moist choclate cake . yummmy ..

assalamualaikum . vannekem , ni hou ma , ahlan wasahlan .. smua bole ./. huhux . hRI nie raja na story tntg moist choclate cake yg raja buat sndri . huhux . hbat tak raja . bkan snang raja nak msok dpur . huhux . slalu nay dayang-2 raja yang msok dapur but kali nie raja yg msok dap[or . huhux .. urm tu pon sbb majikan raja mengidam na mkan moist choclate cake . huhux .. tnpa berfkir pnjang  raja berjanji nak wat hari jumaat . tp kekangan masa yg tdak mengizinkan , raja cdang na postponed but

" LA HABIS TU BLA BOLEH BUAT?KAK DAH TRINGIN SANGAT NIE.ESOK BOLEH DAK?

tu mcj my majikan , dya gelar dri dya kak kat raja . huhucx . disebabkan hati raja nie lembut mcm moist cake tu , raja pon kluar bli brang-2 na buat kek tu . huhux . so dgn bertungkus lumusnya , raja buat cake tu smbil dibantu oleh adk raja , jauhari dan cousin raja siti .(actually mreka nie x mmbantu pon , just bg komen ja lbih . hehe  tp bg mnjaga hati smua phak , raja ltak jga nma mereka nie sbb raja mnghargai mreka . ) huhux ..

alhamdullillah . kek tu mnjadi walaupon ad cacat cela ckit , tp masih bole dperbaiki . huhux .. urm so raja na kongsi ckit resepi nan korunk smua . snang ja na na wat kek nie rupany . huhux .. okeyh raja tulis bhan-2 nya ok .

BAHAN-BAHAN

2 cwan tepung gandum(diayak)
1 sdu teh soda bikarbonat ( diayak)
1 sdu teh baking powder (diayak)
3/4 cwan serbuk koko ( diayak)
sedikit esen vanila
1 cwan gula aising
4 bji telur ayam ( bkan tlor itik yea )
1 tin susu pekat

topping - coklat msak , marjerin , susu segar full cream .( ikot citarasa sndiri)

CARA-CARA

1.ayak bhan-2 yang perlu diayak then gaul sbati dan ketepikan sebentar yea ..
2.pkol telur dgan gula hingga kembang then msokan susu pekat
3.lpas tu msokan esen vanila then msokkn tepung yg kita ktepikan tdi
4.kcau smua bhan-2 tu sebati yea
5.pastu msokan dlam loyang or bekas or something else
6.then kukus slama 45 mnit .
7.dh siap kukus wat toping dgn cara double boiling .
8.then tuangkan ke ats kek kita tadik . huhux .

 siap untok dhidang . hehe . yummy . sdap taow , cuba lar wat .

(nie kek yg raja wat )

p/s ; bg pompuan yg tlah brjaya wat kek nie  gtow raja  nanti raja msok mminang . hehe . bg llaki plak yg dh cuba wat kek nie dan jadi bg taow raja gak . sbb nanti raja bole wat jdi org gaji raja\. hehe . pea pon ilmu yg kita ada jgan takbur sbb ilmu tu pon kita pnjam dari allah swt . kun fayakun . klau dya na trik ilmu yg kita ada bila-2 masa pon bole . sbb dya x bgtow kita yg dya nak trik ilmu 2 blik yea . huhux . so slamat beramal .

No comments:

Post a Comment