Monday, 10 October 2011

moist choclate cake . yummmy ..

assalamualaikum . vannekem , ni hou ma , ahlan wasahlan .. smua bole ./. huhux . hRI nie raja na story tntg moist choclate cake yg raja buat sndri . huhux . hbat tak raja . bkan snang raja nak msok dpur . huhux . slalu nay dayang-2 raja yang msok dapur but kali nie raja yg msok dap[or . huhux .. urm tu pon sbb majikan raja mengidam na mkan moist choclate cake . huhux .. tnpa berfkir pnjang  raja berjanji nak wat hari jumaat . tp kekangan masa yg tdak mengizinkan , raja cdang na postponed but

" LA HABIS TU BLA BOLEH BUAT?KAK DAH TRINGIN SANGAT NIE.ESOK BOLEH DAK?

tu mcj my majikan , dya gelar dri dya kak kat raja . huhucx . disebabkan hati raja nie lembut mcm moist cake tu , raja pon kluar bli brang-2 na buat kek tu . huhux . so dgn bertungkus lumusnya , raja buat cake tu smbil dibantu oleh adk raja , jauhari dan cousin raja siti .(actually mreka nie x mmbantu pon , just bg komen ja lbih . hehe  tp bg mnjaga hati smua phak , raja ltak jga nma mereka nie sbb raja mnghargai mreka . ) huhux ..

alhamdullillah . kek tu mnjadi walaupon ad cacat cela ckit , tp masih bole dperbaiki . huhux .. urm so raja na kongsi ckit resepi nan korunk smua . snang ja na na wat kek nie rupany . huhux .. okeyh raja tulis bhan-2 nya ok .

BAHAN-BAHAN

2 cwan tepung gandum(diayak)
1 sdu teh soda bikarbonat ( diayak)
1 sdu teh baking powder (diayak)
3/4 cwan serbuk koko ( diayak)
sedikit esen vanila
1 cwan gula aising
4 bji telur ayam ( bkan tlor itik yea )
1 tin susu pekat

topping - coklat msak , marjerin , susu segar full cream .( ikot citarasa sndiri)

CARA-CARA

1.ayak bhan-2 yang perlu diayak then gaul sbati dan ketepikan sebentar yea ..
2.pkol telur dgan gula hingga kembang then msokan susu pekat
3.lpas tu msokan esen vanila then msokkn tepung yg kita ktepikan tdi
4.kcau smua bhan-2 tu sebati yea
5.pastu msokan dlam loyang or bekas or something else
6.then kukus slama 45 mnit .
7.dh siap kukus wat toping dgn cara double boiling .
8.then tuangkan ke ats kek kita tadik . huhux .

 siap untok dhidang . hehe . yummy . sdap taow , cuba lar wat .

(nie kek yg raja wat )

p/s ; bg pompuan yg tlah brjaya wat kek nie  gtow raja  nanti raja msok mminang . hehe . bg llaki plak yg dh cuba wat kek nie dan jadi bg taow raja gak . sbb nanti raja bole wat jdi org gaji raja\. hehe . pea pon ilmu yg kita ada jgan takbur sbb ilmu tu pon kita pnjam dari allah swt . kun fayakun . klau dya na trik ilmu yg kita ada bila-2 masa pon bole . sbb dya x bgtow kita yg dya nak trik ilmu 2 blik yea . huhux . so slamat beramal .

Saturday, 8 October 2011

gunung ganang sayup terbentang

assalamualaikum . vannekam . ni hau ma . ahlan wasahlan . huhux .. hari tu pagi2 arie ad appoiment dgn bukit or gunung or something . hehe .. so after take a bath , and perform subuh prayer . i get out from my house .. i tros g ambil hot chick . EKIN . then raja tnggalkan dya olone kt pekan . raja pesan kat dya klau ad aorg dtang nak culik .jerit HELP , HELP . haha .pas 2 i tros g ambil hot chick seterusnya . NADEA . lpas 2 kmi tnggu kak yong raja . cik ILYIAA sepet ngan abg yong SHAFIQ a.k.a BIGSHAOW . 15 mnit pas2 kmi bertolak . huhux .


Around 9 kmi smpai kat destinasi kami kat tmpat maybe kbanyakkan korunk smua x tow . the destination is CHEROK TOK KUN BUKIT MERTAJAM . klo korunk na toaw , mai na tnjok kat mana . hehe . korunk bka google seacrh . then taip tmpat tu , gerenti jumpa . huhux .. mai na cita apa terjadi kat sna . dgan pnoh tnaga zahir dan ttttuuuttt . kmi pnjat gnung or bukit or something tu . 15 mnit berjalan smua still steady but around 30 mnit berjalan smua kecapetkan .. huhux . bkan smua tow . raja masih gagah .. hahah .. but cik NADEA kita nie ckap na fengsan plak .. huhx .. so terpaksa jua raja berenti dgn cik IYLIAsepet . CKIN ngN SHAFIQ mneroskan perjalanan mereka dgn gagahnya . so dgn kehebatan air minuman isotonik 100plus . bgai wayer elektrik teganag di waktu tngah hari . dya tnaga yg full bley jgak kmi pnjat . but panas x berpanjangan . mereka pnat agik . hadoi ... pnat raja bg motivasi kat meke 2 org . nmpak nya kurang berjaya . huhux .. kmi pon jlan lar slow2 . tibanya kmi kat level pertama . kmi sangka dh smpai tp x agik . huhux .kmi rsa dh sampai bcause kat papan tanda tu dya tlis 600km . pdahal bkan 600km tp 2600 km . haha . pnat deh . kmi tnpa rasa ptus asa panjat lagi gunung tu . smapi kat level 2 .


Raja bg tow NADEA nan IYLIA dh smapi agar meke berdua tu cpat ckit jlan . smbil menanti ketibaan kedua-2 puteri tu . raja mneruskan perjalanan but mreka berdua tu x sampai-2 jgak . terpaksa raja trun blik tngok . rupa-2 nya mereka berdua bercekerama kat kerusi batu putih tajaan PIL CHIT KIT TEK AUN . TRIMA KASIH PIL CHIT KIT TEK AUN . sbb mnaja krusi kat ctu .. huhux .. raja dgan speaker smula jadi tros mnjerit suruyg mreka cpat . bley pon mreka dua 0rang jlan cpat bla disergah . huhux .smpai di selekoh jlan jmpea lar CKIN nan BIGHOW trun dr bkit . rupa-2nya mreka pon x smpai kat atas lagik . huhux . so kmi berenti dlu kat tngah jalan ,. smbil berborak-2 dgn mnikmati 100plus , biskut kelapa , dan mghayati surat khabar . tetiba ja . ada kereta nak jaln . mcm lipas kudung kwan-2 raja lari . t5ngal la raja seorang dri di tngah jalan mngutip tin-2 minuman tu .. huhux .. nsib baik tak kena langgar . huhux ..sadis btol . so lam 10 mnit pastu kmi pon trun dri bukit tu . yg bgus nya msa kmi daki n trun 2 ,. org berbilang kaum , mreka smua menyapa mesra . tu lar semangat satu malaysia . huhux ..








Sblom smapi rumah kmi berenti mkan dluk kat MACHANG BUBOK . hari tu RAJA belanja . smuanya rm29.60 . bkan nak berbangga ckap raja belanja tp untok kwan-2 smua hayati yg REZEKI YG DKURNIAKAN ALLAH SWT KPADA KITA BERKONGSI LAR AGAR SMUA DPAT MRASA . JGN BERSIKAP TAKABUR DGN REZEKI YG ALLAH SWT .BERI KRANA KITA HANYA PNJAM DRI ALLAH SWT JA . INGAT KWAN-2        1 KITA 10 KITA DPAT . TU SMUA JNJI ALLAH PADA HAMBANYA . huhux . mcm ustaz pak . hak . bu the way ingat smua 2 .. skunk raja upload kan picture kat sna . huhu .

marhaban ya blog ;)

assalamualaikum warahmatullah wabarakatuh . selamat sejahtera dan salam satu malaysia . vanekam . ni hau ma ? ahlan wasahlan .

ini merupakan blog raja yang ketiga . banyak betul blog . tapi yang lain takde function . so , rajin-2 la follow blog neh .  blog neh masih lagi baru dan tak dapat diedit dengan baik . dari semasa ke semasa , blog neh akan dieditagar lebih cantik dan rare serta rawk . wait and see .

p/s : jemput-2 la baca entry raja yang kana datang ;) wassalam .